HARJUJEN VÄLIIN VIRITETTY RAJATON JA VAPAA RUNOILEVA YHTEISÖ. RUNOUTTA VUODESTA 2009 ALKAEN.

keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Kuun (kokeelliset) vaiheet

.
Täysikuu harmaalla tai ruskealla pohjalla valaisee enemmän tai vähemmän selvä pystysuora silmäterä, päätä vähän pitempi,
Siemenkuulla tylppä hammasrakennus ja kolmea lajia poskihampaita, välihampaita, kulmahampaitten välillä pieni loma,
Puolikuun kaikissa raajoissa käpälät, nisiä osaksi,
Lohtukuulla on tarkka kuulo ja haisti älykäs ja voimakas
Uusikuu, se metsästää yön aikana ja tappaa sekäettä eläimiä on tapana repiä niin kuin suinkin saattaa aukaisee ensiksi, imee lämpimän ja syö vielä, niinkuin sydämen, keuhkon, mutta
Sirppikuu jättää muun vielä koskematta, hyvin nälistyneenä pitää hyvänään raatojakin
Kasvukuu synnyttää 2-3 sokeaa poikaa, joustavat kallot.

Vuosina niinjaniin ammuttiin maamme valtiollisella alueella 323 kuuhut palaosaa, kipenettä, tänäpänä on saalis kymmentuhannenkertainen.
.
© chr.

8 kommenttia:

 1. Minä haistin että chr on tehnyt tuvassaan paljon taustatyötä tämän tekstin parissa ja hykerrellyt työtä tehdessään; ja tämä hykerrys välittyy myös lukijaan.postiivisesti.
  Runosta kylläisenä ja toisaalta myös nälistyneenä sekäettä ymmärrän monia kohtia, aamulla jokotai heränneenä kukaties enempi.
  Kiitos runosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kompaan Jormaa kolme ensimmäistä riviä - just näin koin myös mä :) sanoin sen kommentissani vaan toisin, epäsuorasti.

   Poista
 2. Oi mikä kuukalenteri, hieman vanhahtava ja runollinen, tulee mieleen merkinnät ikivanhassa almanakassa. Loistaako kuu eläimen katseessa, vai onko kuu itse tuo eläin? Jännittävä ja salaperäinen teksti.

  VastaaPoista
 3. Käyty kuuta kuikkimassa kalenteria kahtomassa. Sanoja koeteltu yhteen soviteltu kuunkiertoa kuvaeltu mytologiaa myhistelty. Kuun kanssa kulkiessa sanoja sätteillä siottu lauseiksi laottu. Kiitos CHR! kuuhullu nauttii tästä lukee uudelleen......

  VastaaPoista
 4. Nautinnollinen runo kuun vaiheista. Tykkään kovasti tästä. Kiitos. Ja juuri CHR osaa tämän kuutaidon runoksi tuoda, puutarhuri.

  VastaaPoista