HARJUJEN VÄLIIN VIRITETTY RAJATON JA VAPAA RUNOILEVA YHTEISÖ. RUNOUTTA VUODESTA 2009 ALKAEN.

maanantai 10. syyskuuta 2012

Tunnelmia II
Luumupuiden takana

valojen välke

niiden varjossa linnut rivissä

totisina


lähtölauluja langoilla

viserrykset putoavat

maahan

rouskuvat jalkojen alla kuin simpukankuoret

ilman suruja


kudottu matto

violeteilla raidoilla

nousee ilmaan


reunassa pitsi

kirjottu rokokooalushame

kesähuoneen ikkunassa

takana

jugurtinkirpeä syksy


halistunutta valoa
nukahdan

ruusuöljyn tuoksuun 

tavaratalon kosmetiikkaosastolla


havahdun klo 12.31

linnut 

ylittävät Bagdadin
10 kommenttia:

 1. Moi

  Päätin lähteä tänä aamuna liikkeelle muistiinpanoista ja havainnoista aamulla kaupungilla, ja tein aamupäivällä alle oheisen luonnostelman. Nyt iltapäivällä muokkasin siitä uuden version. Tehtyäni välillä muuta katsoin tekstiä uusin silmin, halusin poistaa siitä kohtia, ehkä käytän niitä toisessa tekstissä. Kiitos Anna-Liisalle tässä vaiheessa ekan version kommentista. Mukavaa kokeilla kirjoittamista vaihteeksi näin. Hyvää, kaunista viikkoa kaikille!

  VastaaPoista
 2. jes, jes. hyvähyvä, minull on ollut nyt näytöllä kumpikin runo rinnakkain jonkin aikaa. Kakkosversio on kaiketi hiotumpi... siinä on jopa jotain orientaalista, minusta siinä ollaan läsnä odottamassa lintujen lähtöä , mutta toisaalta ollaan jo samanaikaisesti Bagdadissa katsomassa niiden ylilentoa. Tai, no ekassa versiossa on kyllä se lentävä matto. hmm
  ekan version voisi mielessäään laittaa vaikka Kotkan torille, jälkimmäinen ei niin sijoitu konkreettisesti; hyvä vai huono asia, tässä tapauksessa pidän jälkimmäistä parempana....
  ...jaa mutta onhan toisessakin matto, kudottu matto...oukei, erinomaista
  luumut, pitsit ja ruusuöljyt ovat tässä oleellisia, saattavat linnut, jotka eivät ehkä olekaan lintuja, matkaan .hmm ,hmm

  Otitko talteen sokean miehen nauttimassa mustaa kahvia?

  VastaaPoista
 3. Elementit ovat samat näissä kahdessa runossa mutta kuitenkin ovat erilaia runoina. En tiedä kummastako pidän enemmän. Niin ja olihan siinä ensimmäisessä mies halpalenkkareineen, kahvihetki, sokea, oliko se niin?

  VastaaPoista
 4. No oho - täällähän olikin jo kakkosversio. Rullasin alas ja alotin sieltä. Runo on tiivistynyt oleellisesti. Itseasiassa vähän siihen suuntaan kuin tuossa alla kommentissa ehdottelin.

  No nyt tämä hämäläinen ei tajua
  mikä on lentävä violettiraitainen matto?
  Linnut?

  Mutta huomattavasti napakampi ja eheämpi kuin ensimmäinen versio!
  Näin sitä mennään.

  Muuten - tänäänkin, tähän hetkeen mennessä blogissamme on vieraillut 86 lukijaa!

  VastaaPoista
 5. Kiitos kiitos paljon kommenteista ja avusta.

  Vau, hienoo, että kävijöitä on noin kivasti. Eikä ne kävijät olleet varmaankaan minä x 86, vaikka aika monta kertaa kävinkin päivällä kurkkimassa, että onko kommentteja. :)

  VastaaPoista
 6. Hei tuohon sivunkatseluun. En tiedä kumpi blogger-systeemi teillä on käytössä, minulla on jo pitkään ollut uudempi. Se näyttää automaattisesti sivun katselut ja lähteet mistä ne ovat, uudessa versiossa voi klikata myös pois komennolla: älä seuraa ja merkitse omia sivunkatseluitani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sivunkatseluista/tilastoinnista. Ymmärtääkseni tilastoita eivät näe muut kuin kys. blogin (blogger-systeemissä) 'järjestelmänvalvojat' - LSPn tapauksessa Lealiisa ja minä.

   Poista
  2. Ai niin tosiaan en älynny. Jep näin taitaa olla.

   Poista
 7. Jaaha sama runko eri tilkkeillä. Kivoja nuo tilkkeet molemmissa täydentää toisiansa. Kyllä tuo hymykin nousi suupieliin kun luin uudelleen runosi. Ei tahtonut ensin löytää pointteja hymyyn, kun ymmärsin niin yes. Kiitos

  VastaaPoista