HARJUJEN VÄLIIN VIRITETTY RAJATON JA VAPAA RUNOILEVA YHTEISÖ. RUNOUTTA VUODESTA 2009 ALKAEN.

torstai 6. syyskuuta 2012

Ruolan hyppyri

© chr.
.
Klikkaa kuvaa, niin teksti suurenee.
Oli pakko tehdä runo kuvana, koska blogiin haluamani rivitys ei onnistunut.

11 kommenttia:

 1. Ihanaa, sirkusmainen runouni, joka niputtaa yhteen taatusti kaikki Lahen attraktiot, mutta raikkaan surrealistisella tavalla. Aplodimyrsky mäkimontusta!

  VastaaPoista
 2. KIITOS JORMA.

  Tämä runo tuntuu lapsuudelta. Pihtikatu 14 b 54 seitsemäs kerros. Ja silti välillä pelotti, kurkkaako joku ikkunasta sisään, niin kuin siinä kauheassa televiosarjassa Soittorasia. Ja sieltä katselin, ne taisivat olla kuusen latvoja. Hissikuilun kolahdukset. Odotus. Tuoksut. Unet. Minä olen kiintynyt tähän runoon niin kuin kiinnytään maisemaan, joka kasvaa sisällä lupaa kysymättä. Ja toinen julkaistu runoni 15-vuotiaana oli nimeltään Näkymä ikkunastani. Ja se päättyi näin: minulle riittää tämä: näkymä ikkunastani. Ja kaipaan nyt aikuisena noita korkeuksia. Hyppyrimäen päälle en uskalla. Olen kuin runon männyn latvat - korkeanpaikankammoinen. Ja tämä lyyrisyys jatkuu rosoisessa kaupungissa. Minussa. Rosoisesti ja sileästi kuin "tämä minun varjoruumiini äkillisessä valossa."

  VastaaPoista
 3. Minä en nyt ymmärrä miks' minua kiittää hän, tämä Lealiisa.
  ...olen kyllä sitä mieltä, että tämä on erinomainen, pirteä, ilakoiva teksti, vaan sattuneesta syystä jäävän itseni, toistaiseksi, toviksi ja olen vaiti hetkiseksi.

  VastaaPoista
 4. Kiitän sinua runostasi, koska se herätti minussa näin paljon tuntemuksia, aistimuksia ja muistoja. Luin sen ensimmäisen kerran yöllä. Liputan jaetun Lahtirunouden puolesta, subjektiivisuus avautuu objektiivisuudeksi parhaimmillaan. Maisema laajentuu yhteiseki, jaetuksi kokemukseksi. Siis kiitos sinulle runostasi.

  VastaaPoista
 5. Tätä runoa on hyvä lukea. Tunsin itseni kerrostaloasujaksi. Hyppyrimäet maaauimalaksi muuttuneena, ajattelin että asun runon kaupungissa.

  VastaaPoista
 6. Siis minä olen lukenut tätä koko ajan tähän hetkeen saakka Jorman runona. No miksi kiitän Jormaa, no tietysti siksi, että olen hänen kauttaan tutustunut ihanaan ihmiseen ja loistavaan runoilijaan nimimerkiltään CHR.

  Pahoittelen huolimattomuuttani.

  VastaaPoista
 7. juu, hieno runo tämä on edelleen, vaikka pikkuruinen jääviyden häive on edelleenkin hartioilla, ei pelkästään siksi että asun Ruolan mäellä, vaan myös siksi että olen nähnyt tästä runosta erilaisia kehitysversioita, perinteistä ja kokeellisempaa.
  Enkä pysty sitä nyt sen kummenmmin analysoimaan....senkään tähden että minulla huominen oma runoni vielä tyyystin kirjoittamatta,,,ja kello on jo vaikka mitä..mooi

  VastaaPoista
 8. Palaan edelleen.

  Kuinka onkaan upea runoilija, hetkittäin lahtelainen ja kirjoittaa sellaisen runo&kuvan, että paljasjalkainen värähtelee täällä monilla taajuuksilla. Kerrassaan KIITOS CHR.

  VastaaPoista
 9. Kiittää hän, chr, omana itsenään.

  VastaaPoista
 10. chr,

  haluamasi rivitys/sommittelu onnistuu seuraavasti: kirjoita teksti tekstinkäsittelyohjelmalla siten, että käytät sanaväleihin välilyöntinäppäintä. Kopioi teksti ja liitä se notepadiin (löytyy windowsista, muistio-ohjelma) ja kopioi se sieltä edelleen blogiin. Kirjainkoot joudut valitsemaan bloggerin editorista.

  Toinen vaihtoehto: kirjoita ja muotoile teksti tekstinkäsittelyohjelmalla valmiiksi. Liitä se bloggerin editoriin ja klikkaa vasemmalta HTML. Sulje koko teksti tagien PRE-tagien sisään. Tekstin alkuperäisen muotoilun pitäisi säilyä. En nyt muista onnistuuko muilla kuin tasalevyisillä (courier) fonteilla.

  Jos teksti on kovin leveää blogin asetuksiin nähden, nämäkään keinot eivät ehkä riitä. Paitsi palstan leventäminen (moderaattori), mikä pitäisi bloggerilla onnistua helposti.

  Tässä vielä esim. tuosta jälkimmäisestä:
  http://users.kymp.net/p707127a/html/pre.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä ja tiedoista, vaivannäöstäsi.
   Hetken melkein ymmärsin.

   Poista