HARJUJEN VÄLIIN VIRITETTY RAJATON JA VAPAA RUNOILEVA YHTEISÖ. RUNOUTTA VUODESTA 2009 ALKAEN.

torstai 20. maaliskuuta 2014


Kun maaliskuu. Olevan piste.


Kun rauhoittaakseen mieltä lukee. Itselleen ääneen. Yhä uudelleen Muumipappa ja meri. Kun pakottaa itsensä. Muuttamaan. Kun aika on rationaalisista jatkumista koostava selite. Niin kuin kaikki olisi hyvin luonnollista. Yksinkertaista Muumipapan uskoa. Kartalla oleva piste ei ole kärpäsen jäännös vaan uusi koti.


Kun kuvittelee miltei jokaisen rakentuvan aikaan. Paikkaan tai tilaan. Kun sitä ei tunnista. Ne tai he jotka seuraavat aikaa. Mitä se, se on? Sanat karkaavat sormien väleistä. Kun on paljon toisenlaista. Mihin yhteinen kieli, liian nopea ymmärrys ylettää?Kun yrittää pitää maailmaa muuttumattomana. Kun kuuntelee maaliskuussa päivän mietelauseen. Kello 12 yleisradio. Kun joku jo aikanaan tunnettu. Nyt madonsyömä puoliluinen. Sanoo saman asian minkä sinä juuri kuulit sanoneesi. 

Kun olit varma. Keksit itse maailman-puun koulussa. Kun häpeä valahtaa vatsaltasi ohut kangas. Tuskastuttavat kesäpäivät. Kun et ymmärtänyt toisten luomaa omaa parastasi. Toisien paratiisia. Kun-lintua.
4 kommenttia:

 1. Pidän tästä moninaisesta pohdiskelusta." Kun olit varma. Keksit maailman-puun koulussa". Niinkuin lapsena keksii totuuksia ja sitten palautetaan aikuisten maailmaan!

  VastaaPoista
 2. Juu. 'Kun maaliskuu'sta on kehkeytymässä mielenkiinnolla seurattava ..no,mikäseon..prosessi.. Oottelen jo jatkoa.

  VastaaPoista
 3. Jatko-osa Mieli lepää ajatuskoukeroiden mutkaisuudessa. Aivojumppaa ilman rytkettä. eiköhän tuo jatkokintuu kun kunlintu lentää maailmanpuun oksalle ja laulaa maa lis kuu kuu kuu. Kiitos

  VastaaPoista
 4. Kiitos. Hmm. Kun kun alkoi elää omaa kun-elämäänsä.

  VastaaPoista