HARJUJEN VÄLIIN VIRITETTY RAJATON JA VAPAA RUNOILEVA YHTEISÖ. RUNOUTTA VUODESTA 2009 ALKAEN.

maanantai 17. maaliskuuta 2014


Kun maaliskuu


Kun toisinaan maailma putoaa tolpiltaan. Kun huomaa itse ei ole itsensä pahin vastustaja. Vaan jokin aivan toinen tai muu. Kun ei saa kosketusta aikaan. Joku toinen seuraa. On suunnaton, päämäärätön. Abstraktio. Niin kuin aika.

Kun sanoi minua ei ymmärretty alussa, Kun sanoo että ei ole ymmärretty väärin.

Kun palaisi pisteeseen. Kun kiertyisi takaisin. Nähdä edessä juuri kuin nyt. Tulppaanit pudottaneet terälehtensä. Veitsi pöydällä voita vailla. Mykkä puhelin, 20 euroa, turkoosi pöytäliina ja sakset.

Ehkäpä. Kun näkisi ennakkoon jättäisi toisen kiven kääntämättä. Jättäisi sanan sanomatta. Kunpa jättäisi. Itsepintaisesti etsimättä.

Kun tiedostaa syyn opetella kirjoittamaan. Yrittää selittää maailma itselle. Ei selittää itseä maailmalle. Kun käänteinen vaikutus on.

Kun on mennyt väärin päin puuhun. Kun kuvitteli puun. Ikkunaruudun takana. On sisämaan metsä vakaa radion merisää. Kun on hiljaista. Kun niin tietää se on itse valittu tila. Ikkunaruudun takana. Hurjasti heiluvat männyn oksat. Ilman ääntä.


Kun ihan jokainen ihminen ei pidä auringosta.  Totuttuun ei ole paluuta. Kun-maailma putoaa, aika usein, aika yksityisesti kun katoaa. Maailmanpuu. Sopivassa järjestyksessä kaikki tarpeellinen, myös tärkeä. 
6 kommenttia:

 1. Minähän tykkään (sori, fb-kieli on tarttunut) tästä kovastikin.
  Esim. sisämaan runoilijalle on tärkeää ja hedelmällistä kuunnella merisää. tuuli ja aallonkorkeus.

  VastaaPoista
 2. Taas huomaan, miten ikävä Lealiisan tekstejä on ollut. "Kun tiedostaa syyn opetella kirjoittamaan." Niin, mitä kaikkea siitä seuraakaan. Kiitos. TP

  VastaaPoista
 3. "sopivassa järjestyksessä" koko runo!

  VastaaPoista
 4. Vihdoin L-L tuli esiin helmikuun helmoista. Sanat ajatukset pyörii kuin pallo koukaten vasemmalle tai oikealle. Toisinaan tuntuu et mentäisiin ees taas ja sitten eteenpäin. Ajatus jumppaa ja rullaa ehtii vielä
  pohtia kaikenlaista ennenkuin opettelee kirjoittamaan syvällisisiä kevyesti pohtivasti. Kiitos L-L

  VastaaPoista
 5. Kiitos, kiitos. Lämmittää kommenttinne sydänalassa!

  VastaaPoista