HARJUJEN VÄLIIN VIRITETTY RAJATON JA VAPAA RUNOILEVA YHTEISÖ. RUNOUTTA VUODESTA 2009 ALKAEN.

lauantai 16. tammikuuta 2010

Hellyys Keski-Pohjanmaalla

9 kommenttia:

 1. Pegasos on myöhässä. Tässä kupataan vielä edellisessä teemassa. Tuo erinomainen otsikko on Terhin keksintöä, joten jotakin siitä oli kehitettävä. Valkoiset viivat voi käsittää vaikkapa vitsoiksi, joilla lapsia tuohon aikaan (50- 60-luvuilla) pohjalaiskodeissa yleisesti ja usein pääasiallisesti rakastettiin.

  VastaaPoista
 2. Myös uusi aihe on Terhin, hänen runonsa ensimmäinen säe - nyt Pega pukkaa runo!

  Pidän viivoista, ylipäätään viivasta, luonnossa, ajatuksessa, kuvassa ja itse piirtäen.

  VastaaPoista
 3. Juu, säröillä on hellyys. Hyvä kuva, minun mielestä ni.

  VastaaPoista
 4. Jess, kiitokset särökommentista, Jorma. Tuotapa visuaalista juttua en tullut ollenkaan ajatelleeksi...

  VastaaPoista
 5. Tulikin kuvallinen runo. Miksikä ei. Kylmät vitsat, niitä on nyt maisema täynnä. Ovatko kuvan viivat näitä ne jäätyneitä "pitsivitsoja"? Minä taas haluaisin mielikuvitella ne halkeamiksi jäässä. Siellä alla on sitten sellainen islantilainen lämmin lähde, joka hoitaa pois nuo pohjalaisen "hellyyden" jäljet.

  VastaaPoista
 6. Hyvä kuva. Sinisestä väristä pidän. Viivat voivat olla oksia, tai myös jotenkin symbolisesti hahmoja, sikin sokin. Hyvä kuva.
  Mutta kenen tekemä? Sinunko?

  VastaaPoista
 7. Kuva on tehty Indesign-ohjelmalla, eli on siis tietokonegrafiikkaa, joka nykyään on hyväksytty laillisena tekotapana perinteisten tekniikoiden rinnalle.

  VastaaPoista
 8. Siinä on muuten pyöreä aura, huomaatteko?

  VastaaPoista
 9. Juu, taustassa on säteittäinen väriliuku. Tollaset on perusjuttuja tietokonegrafiikassa, mutta äärettömän vaikeita käsin tehtyinä. Sattumanvaraisuuskin on tietokoneella yllättävän helppoa. Hiirellä piirtäminen on kuin vasurilla vetelisi. Viimeksi croquis-piirustuksissa Marja-Liisa Jokitalo kehotti kokeilemaan vasemmalla kädellä piirtämistä ja yllätys yllätys: tulos oli paljon mielenkiintoisempi kuin oikealla tehtynä. Vasen käsi tuo alitajunnan ja ajatuksettomuuden paremmin kuvaan.

  VastaaPoista