HARJUJEN VÄLIIN VIRITETTY RAJATON JA VAPAA RUNOILEVA YHTEISÖ. RUNOUTTA VUODESTA 2009 ALKAEN.

keskiviikko 21. huhtikuuta 2010

Nyt olis hyvät neuvot tarpeen...

Jos minua huomisaamuna kävelytiellä köpöttelävät
vastaan sika sekä nauta, niin kuinka minä
heistä valmistan jauhelihaa. Niin - on minulla kellarissa
saha ja kirves joulukuusta varten. Niilläkö minä ammun
silpasen ammujen taivaaseen ja sian tantereeseen kopautan.
MUTTA. Miten niistä tehdään 400grammaa sika-nautaa.
Sitä 17 prosenttista, kaiketi.
Entapä Osso Pucco. Minkä näköinen elävä se on.
Kukkokiekuuko se vai buhu-huuko se sanoo.
Onko se rauhoitettu.
Saako sen syödä, jos vastaan tulee ?
Ystävällisesti, uusavuton tiedustelee.

9 kommenttia:

 1. No niin, ihan rauhallisesti vain, ei tässä ole aihetta mihinkään paniikkiin, vaikka kauppojen hyllyt ovat tyhjillään. Saha ja kirves kannattaa jättää kotiin, samoin kivääri, vaikka sitä inkiväärikanan valmistuksessa tarvitsisi, siinä alkuvaiheessa.

  VastaaPoista
 2. Valtsussa oli vielä 18.05 runsaasti jauheelihaa. Ossobucco valmistetaan härän hännästä, joten sen liitteenä tulee sitten se härkä. Se taasen on minun horoskooppimerkki ja pyydän mitä nöyrimmin, että et kirvestä minua, sillä minulla ei ole häntää.

  VastaaPoista
 3. Kiitän. Lentävä hevoinen ja hännätön härkä.

  VastaaPoista
 4. Entä se citykani tai sorsat. Niitä löytyis varmaan ja olis hiukan vaihtelua ruokavalioon.

  VastaaPoista
 5. Juu, tuli vaan mieleen kuinka avuton urbanisoitunut ja yhden ammatinharjoittamisen hallitseva ihminen on/olisi oikean poikkeustilan koittessa, en nyt tarkoita pelkästään tätä kyseistä lakkoa.
  Muistan kuinka meille kotiin hankittiin 60-luvulla ensimm. pakastin(arkku)Isä sinne eräänä syksynä joltain työkaveriltaan hankki edullisesti, varmaankin, puolikkaan sikaa. Oli se varmaan jotenkin paloiteltu. Äippä siitä sitten pitkin talvea valmisti syötävää - keväänkorvilla myö alettiin olla siihen sikaan jo aika kyllästyneitä. Mulla on se pöydänlaitaan kiinnitettävä lihamylly vieläkin jossain komerossa; korppujauhoa muistan sillä 40-vuotta sitten jauhaneeni. Äiti hoiti jauhelihapuolen, vissiin.

  VastaaPoista
 6. Onneks sikaa, ei esim. hirveä. Siskon mies käy hirvimetsällä ja se on hirveetä. Siskon kissatkin on kauhusta kankeina, kun ne saa sitä eteensä.

  VastaaPoista
 7. "Jauhelihakone" on hyvä yhä. Sitä voi käyttää justiinsa korppujauhojen tekemiseen tai kalan jauhamiseen. Niitähän on nykyisin uustuotannossa, samalaisia koneita. Koneellasi on jo historia ja tarina arvoa, niinkuin kirjoitit.

  VastaaPoista
 8. Mukavaa Jorma kun olet liittynyt pohtimaan, kuinka jauheliha saadaan 400 geen pakettiin. Tulee mieleen tuo taannoinen pääsiäislammas, se etuneljännes, joka oli mulle suuri arvoitus.

  Samoja lihamyllymuistoja on lapsuudesta. Meillä maalla kaikki tehtiin siihen aikaan ihan alusta. Meidät lapset sentään häädettiin jonnekin kauemmaksi tappajaisista, mutta lihamyllyä saatiin sitten vääntää vuorotellen.

  VastaaPoista
 9. Jos vastaan köpöttelevät, säästä hyvä mies ne! Ehkei niitä tarvitse enää karsinaan pistääkään. Sikaa aivan suotta sorsitaan!

  Ehtotan, että runoilemme jossain vaiheessa porukassa eläimistä ja eläimellisyydestä.

  VastaaPoista