HARJUJEN VÄLIIN VIRITETTY RAJATON JA VAPAA RUNOILEVA YHTEISÖ. RUNOUTTA VUODESTA 2009 ALKAEN.

sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Vaporetto sylkäisee
maaliskuun laiturille
kylmästä tärisevät mamat,
papat ja bambinot.

Kuuman kaipuuseen otetaan
pieni kuppi vahvaa kahvia.

Kanavat huokaavat
kosteutta, korkokengät
uppoavat katukiveykseen.
Nostan kauluksen,
Rialton yli puhaltaa
pohjoinen tuuli.

Kohta kulkureitit kuivuvat,
rakennukset alkavat vajota.
Kuukaudessa kaduille asettuvat
turistien laumat, feikkilaukkuja
kauppaavat afrikkalaismiehet,
San Marcon röyhkeät kyyhkyset,
loputon askelten virta.

Jacopo, kaupunkisi ryhtyy
jälleen rahanvaihtajien paratiisiksi.
Vielä tuokion maalauksesi
uinuvat museoissa.

Oi viileyden pyhyys,
pysy hetki. Talot kasvavat
vedestä kohti taivasta,
rapistuva kauneus
himmentää sanat.

12 kommenttia:

  1. Wautsi. tämä on hyvä päivä. Sunnuntai, istua, heilutella jalkojaan kanavan laidalla,vaikkakin kaulukset pystyssä; ajatella kuinka ugrit siellä kaukana pohjoisessa hokevat nietosten keskellä nelipolvisia trokeitaan. > hyvä runo, yes.

    VastaaPoista
  2. Tää ei tiedä mikä on Vaporetto.
    Ja tää kaipaisi tietoa myös siitä, mitkä mausteet sopivat parhaiten sienipastaan.

    Ja suurin suosikki on viimeinen säkeisö:)

    VastaaPoista
  3. Tää ehtottas sienipastaan kirveliä, korianteria, kuminaa ja kurkumaa ja kyytipojaks lorausta basilikaöljyä - niin johan alkaa hiihtolomalaisella lyly lykkiä, eikä ahkiokaan enää ahista.

    VastaaPoista
  4. Vaporetto on venetsialainen lautta, joka kuljettaa ihmisiä tiettyjä reittejä pitkin eri puolille kaupunkia. Siis sikäläisen kaupungin bussi, vesibussi.

    Sienipastaan laittaisin vaikka mustapippuria, rosmariinia ja ripauksen meiramia. Ja sitä basilikaöljyä. Jorman ehtotus kyllä kuulostaa hyvältä, vaan aika eksoottiselta tämänpäiväistä makumaailmaani ajatellen. Yllättävät yhdistelmät.

    VastaaPoista
  5. Meillä muuten syödään tänään sienipastaa. Ja parmesaania pitää myös olla vuoltavaksi.

    VastaaPoista
  6. Oi sisko hyvä - onneksi lahjakorttini on käyttämättä. Milloin sopisi.
    Laitoin sienipastaan: voita, neitorypsiöljyä, merisuolaa, sitruunapippuria, lohkottuja pikkutomaatteja ja tilkan vinobasilokoa. namnam ja tuoretta basilikaa.

    VastaaPoista
  7. Anita koska ihmeessä me tehdään se pitkä kevätmatka Toscanaan?

    VastaaPoista
  8. Näen tämän runon kuin elokuvan jossa olen mukana. Katson kuinka on hiljaista ennenkuin turistit saapuvat ja vajottavat kaupunkia taas hiukan lisää. Rahanvaihtajat vaihtavat rahaa yötäpäivää. Ja museot heräävät turistien silmien katsoa.
    Pojoinen muistuu mieleen kaiken runsauden keskellä Meillä taitaa olla kovin erilaista!

    VastaaPoista
  9. Kiitos kommenteistanne. Kuva piirtyy aivojeni teräväpiirtoruudulta runoksi, vaikka kyseisestä keväästä tulee kaksitoista vuotta. Venetsia on yksi niistä paikoista, joka on aivan käsittämätön.

    Voi pojat, Toscanaan vaikka heti, mutta meiltä ei taida tänä keväänä päästä livistämään töistä edes palkattomalle. Semmoinen on ainakin tällä hetkellä tilanne.

    VastaaPoista
  10. Todellakin, niin kuin juuri olisit päässyt pistäytymään Italiassa. Niin on elävä tunnelma.!

    VastaaPoista
  11. Tän vaporetto rantautui neljänteen ja kuudenteen säkeistöön, keskelle Jacopon maalauksia. Kaupunki on uppoamassa askelten virtaan..
    (Sienipastan maustaisin valkosipulilla ja persiljalla)

    VastaaPoista
  12. Niin siis sellainenkin pasta on huippuhyvää, jossa on (herkku)sieniä, persiljaa, valkosipulia, suolaa, mustapippuria ja valkoviiniä. Lisätään lopuksi paseerattua tomaattia ja keitetään kasaan. Lisätään vähän peperoncinoa ja tarjotaan sitten keitetyn pastan ja parmesaanin kera. Nam!

    VastaaPoista