HARJUJEN VÄLIIN VIRITETTY RAJATON JA VAPAA RUNOILEVA YHTEISÖ. RUNOUTTA VUODESTA 2009 ALKAEN.

lauantai 5. heinäkuuta 2014

LahtiSoundsPoetryn Siipilehmä - tunnustus runoteoista

Vasemmalta: Mikko Kallio, Jorma Martikainen, Lealiisa Kivikari,
Johanna Santala, Eeva Rantala, Katja Tamminen, Anne Koski
Valokuva: CHR
Heinolan Runonkantajien ensisiemenet on istutettu kahden runoilijan Anne Kosken ja Katja Tammisen runoesiintymisessä Cafe Kailaassa kesällä 2011. 

Suuren suosion saanut esitys loi innostunutta ilmapiiriä, ja jo samana kesänä kaksikko järjesti ensimmäisen Open mic-runoillan.

Aktiivinen kaksikko sai joukkoonsa kaksi yhtä aktiivista runoilijaa Mikko Kallion ja Tuula Vikmanin. Runonelikko alkoi toimia yhdessä ja näin syntyi Heinolaan runonkantajat.

Heinolan runonkantajat ovat lyhyen toimintansa aikana innostaneet alueen runoilijoita kirjoittamaan, esiintymään ja julkaisemaan runojaan. Näin runous on saanut uusia kuulijoita ja lukijoita.Heti alusta saakka Heinolan runonkantajat ovat toimineet avoimesti yhteistyössä eri paikkakuntien runoilijoiden kanssa. 

Runonkantajat ovat olleet rohkeasti esillä myös sosiaalisessa mediassa ja tuoneet kotikaupunkinsa kulttuuritarjontaan uuden vahvan tekijän – runouden, ja sen ympärillä tapahtuvan toiminnan.


Runonkantajat tekevät laajapohjaista yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa. Tärkeitä yhteistyökumppaneita ovat mm Heinolan kansalaisopisto, Heinolan kaupunki ja paikalliset yritykset. 


Heinolan runonkantajat ovat löytäneet kodin lyyrisestä miljööstä Heinolan Harjupaviljongista sekä Harjupaviljongilla että ympäri kaupunkia on  järjestetty useita erilaisia runotapahtumia.

Nyt meneillään oleva ensimmäinen runoviikko lukuisine tapahtumineen ja siihen liittyvä Aika-runokilpailu ovat osoituksia, paitsi pitkäjänteisestä ja ammattimaisesta toiminnasta, myös intohimosta  ja vahvasta tahtotilasta olla mukana edistämässä suomalaista runoutta ja runotoimintaa.

LahtiSoudsPoetry on ilolla ja innostuksen vallassa seurannut Heinolan kasvamista runopitäjäksi. 

Toivomme SIIPILEHMÄN tuovan lisää inspiraatiota, ideoita ja ennen kaikkea lisää runoja – runotapahtumia, runon kuulijoita ja lukijoita.

Tutustu ja tykkää - ole mukana kantamassa runoa, Heinolan runonkantajien FB-sivuille TÄSTÄ

 Linkki Itä-Hämeeseen ITÄ-HÄME UUTISOI TUNNUSTUKSEN HETI

Heinolan Harjupaviljongissa Runo kantaa – runoviikon päätapahtumassa 5.7.2014

LahtiSoundsPoetry:n puolesta

Lealiisa Kivikari, Jorma Martikainen

_______

LahtiSoundsPoetry on 6.7.2009. LSP toimii runoilijoiden vapaana yhteisönä pääsääntöisesti LSP-blogissa. LSP-blogiin kirjoittaa tällä hetkellä 12 runoilijaa. Yhteyshenkilöt: Lealiisa Kivikari, Jorma Martikainen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti