HARJUJEN VÄLIIN VIRITETTY RAJATON JA VAPAA RUNOILEVA YHTEISÖ. RUNOUTTA VUODESTA 2009 ALKAEN.

tiistai 31. elokuuta 2010

KorkokenkäPäiväkirja 1

150 senttiä pitkä ihminen voi lisätä pituutta käyttämällä kenkiä, joissa on korotetut pohjat tai korot. Länsimaissa on erityisen suotavaa, että ainakin naiset käyttävät korkeakorkoisia kenkiä, oli heidän lähtömittansa mikä tahansa. Olen nähnyt myös muusikko Samin Saaren käyttävän kenkiä, joissa on korotetut pohjat.

Länsimaalaiset ihmiset, vaikka ovatkin korkeasti koulutettuja ja sivistyneitä eivät ole tottuneet juurikaan poikkeumiin ihmisten ulkoisessa olemuksessa. Kokemukseni mukaan vielä 46 vuotiaidenkin mittaa määritellään julkisesti, usein myös kovaäänisesti.

Rakkaan ystäväni Ria Lampisen kannustuksella ja henkisellä tuella aion nyt ottaa haltuun kymmenen senttimetrin korkokengät. Ostin ne tarjouksesta Sokoksesta ja ne maksoivat 22 euroa 45 senttiä. Korot ovat tukevat, ja pohjassakin löytyy paksuutta.

Ensimmäistä kertaa olin korkokengät jalassa Sibeliustalolla lauantaina lauluyhtye Rajattoman konsertissa. Hämmästyttävin huomioni oli se, että Petra ja Juha Runankoski eivät tunteeneet minua, koska minulla oli niin hienot kengät ja olin liian pitkä.

Käveleminen sujui kuulemma moitteettomasti, mutta silti jalkojani särki ja minua huimasi. Kun konsertti oli ohitse, jouduin ottamaan kengät pois ulkona ja kävelemään paljainjaloin autolle. En pystynyt kunnolla käyttämään kytkintä enkä kaasupoljinta, koska päkiöitä kivisti. Riia neuvoi minua: on ostettava korkokenkäsukat.

Tänään ostin korkokenkäsukat. Olen nyt harjoitellut kenkien käyttöä noin kolme tuntia jauhelihakastiketta tehden, lakasten, siivoten. Voin sanoa, että sukat auttavat, eikä jalkojani kivistä niin paljon. Seuraava tavoitteeni on... enpä vielä paljastakkaan, koska en ole varma yllänkö siihen.

Kengännumeroni on 37-38 kengästä riippuen.

T. Lissu

2 kommenttia:

  1. Odotan mielenkiinnolla jatkoa sun päiväkirjalle. Olen itsekin yrittänyt huijata olevani pidempi kuin 152 cm käyttämällä korkokenkiä. Vaan mitäpä nainen ei kärsisi kauneutensa tähden. Mulla on vielä se ongelma, että mun kengän koko on naurettavan pieni (34-35), joten jalan asento muuttuu 10 cm korkoisilla koroilla täysin luonnottomaksi. Pinkku vinkki: silikonipohjalliset päkiän alle ja eikun baanalle. Terveisin Nina

    VastaaPoista
  2. wau silikoonipohjalliset... tahdon heti sellaiset:) KIITOS.

    VastaaPoista