HARJUJEN VÄLIIN VIRITETTY RAJATON JA VAPAA RUNOILEVA YHTEISÖ. RUNOUTTA VUODESTA 2009 ALKAEN.

perjantai 20. syyskuuta 2013

MONIMUOTOINEN LAHTELAINEN RUNOUS ELÄÄ VAHVANA

Runoyhteisö LahtiSoundsPoetryn runoilijat ovat ahkeroineet vuodesta 2009 ja tätä syksyä voidaan pitää vahvana näyttönä siitä, että runous elää ja voi hyvin Lahdessa. Ryhmän jäsenten runous on persoonallista ja omaäänistä. 

Yhteisöllinen tekemine ja jakaminen on nostanut esille kunkin runoilijan oman äänen ja persoonallisen, omaehtoisen estetiikan.

Monimuotoisuudessaan lahtelainen runous elää juuri nyt parasta aikaansa, eikä se jää suomalaisen runokentän varjoon, vaan pyrkii vahvasti esille niin kirjan, runosarjakuvan, runoesitysten ja Twitterissä tapahtuneen runotutkielman muodossa.

Leevi Lehdon kustantamo ntamo on myös huomannut lahtelaisen runouden voiman.

Jorma Martikaiselta ilmestyi tällä viikolla toinen kokoelma nimeltä  MustLahden romantiikka          

Runoilija Visa Tikka on mukana Solja Järvenpään toimittamassa runosarjakuva-antologiassa Tappajamummo ja muita runosarjakuvia kustantajana niin ikään ntamo.

Nimimerkki CHR eli Christina Johanssonin   Venny ja Juhani – täysin fiktiivinen runoke - esitetään Lahden Runomaratonin syksyn ensimmäisessä  runokahvilassa 29.11. Cafe Laurellissa  Teoksen tulkitsee Eeva Rantala ja se sai ensiesityksensä kesällä 2013 Heinolassa.

Lealiisa Kivikari sai puolestaan päätökseen keväällä aloittamansa runotutkielman #LealiisaRunokideK Hänen runokirjansa Talo Kalliosaarella (Duurisointu 2013) on tiettävästi ensimmäinen suomalainen runokirja, joka on muuntunut 140 merkin twiiteiksi. Luovan prosessin myötä Kivikari löysi uudenlaisia ilmaisutapoja runoudelleen. Twittertutkielma: muunnelmia - runokuvia ja runokiteitä

Kivikari ja Martikainen keskustelevat Lahden pääkirjastossa 10.10.  teemalla Runoudessa, runoudesta




LealiisaK: Talo Kalliosaarella/Runokide-Twitte



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti